https://sites.google.com/site/chechigocreate/bg/logo%20create%20live%20be%20-%20bulgarian.jpg


бг


Филми


Статии


Контакт


Фейсбук страница на Чечиго


Home

Ден на летенето и "Щастливите овце"
автор: Чечиго
Кога и какво е Денят на летенето, а кои са "Щастливите овце" и що е то да летим?! Отговорите на тези въпроси ще намерим тук. Започваме с Денят на летенето, международно известен като #Flugtag, той представлява еднодневно събитие, спектакъл и състезание. Отборите участници впечатляват публиката със сценични представления върху рампа на 6 метра над водата, след което политат от там със саморъчно сглобените си безмоторни летателни апарати. Пълно шоу! "Щастливите овце" са ни подготвили това кратко видео, което ще ни покаже нагледно за какво става въпрос:


Разбираме, че Денят на летенето ще се проведе за за първи път в България на 2-ри Юли 2016 в морската ни столица. И все пак кои са тези овце - веселяци, които ще очакваме? Те са един от отборите участници и обещават да "взривят" морското пристанище с шеметната си програма. Преди всичко са добри приятели. Споделят общата си страст към пътешествията, планините и приключенията. Те не са обикновени овце, носят в себе си духа на свободата, а той - дава крилааа. Историята им започва на жарките Варненски плажове, където решават, че мързеливото следобедно слънце, златистите брегове и обширното море с цялата си красота и благост, са само едната страна на монетата и дръзват да обърнат стотинката от непознатата ѝ страна. И така, те заедно започват да опознават достолепните гори, свежия въздух и снежните върхове на планините. Е, разбира се продължават да си ходят и на моренце!


Те виждат в Денят на летенето идеалното място за споделяне на ценностите си. Готови са да сътворят и представят едно истинско инженерно чудо на свободата, под формата на огромна крилата Каракачанска овчарка. Разкриват, че това е любимото им куче. И освен, че може да лае, то може да се гмурка, и даже - да лети. Куче покорител на върхове и морета. Верен спътник на дружината.


Можем да ги подкрепим със своя глас за тях, като натиснем червения бутон "Гласувай на нас" в долната част на тази страница: #Щастливите овце. Имат и страница, която можем да харесаме във #Фейсбук, там те споделят новости около участието си и събитието. Обещават да раздават крила! И горещо ни канят да споделим с тях този безценен Ден на полета и креативността!

За финал - що е то да летиш? Нека споделим концепцията на "Щастливите овце". Нужни ни са ни само две стъпки. Първо - формулираме своята мечта. Второ - тръгваме към нея. В момента, в който направим втората стъпка, ние започваме да летим. Летенето е процес, движение, а не цел или желание. То е пътят към това, което искаме. Мечтата и полетът са като двете страни на монетата - те са различни, но не могат да бъдат едно без друго. Ето защо ако нямаме цел - нямаме и крила. Ако се движим без мечти ние не летим, а просто се лутаме. Затова нека спрем за секунда и се запитаме - знаем ли накъде отиваме? Не - тогава нека начертаем план. Да - продължаваме смело напред!